Keulakate ja kypärä

Sinistä, punaista ja repeilevää reunaa, ne olivat lähtöajatukset näiden osien kohdalla. Näissä käytin apuna maskikalvoa (siirtoteippi, maskiteippi on ihan samaa tavaraa) ja maskinestettä (masking film) sekä askarteluveistä.Eli ihan ensin tietenkin hionta karhunkielellä. Sitten pölyt ja rasvat pois, ihan pesuainevedellä ja pölyrätillä. Sitten alueelle maskikalvo ja kuvion jäljennys. 
Leikkasin kalvosta ensin pois alueet, jotka maalasin ensin, eli sininen tausta. Sen jälkeen leikkasin r-kuvion alueen ja maalasin sen ja sitten taitosalueet, jotka tulivat kaiken päälle. Sitten kaikki alueet olikin avoinna. Taitosten maalaamisen avuksi levitin muille alueille nestemäisen maskin. Se kannattaa levittää kevyesti ja kerralla. Jos ainetta hankaa pinnalle pitkään, se voi liottaa mukaansa myös maalia. Maskinesteen sijaan voisi käyttää myös paperisuikaleita.

Maskinesteen kannattaa antaa kuivaa kokonaan ennenkuin jatkaa. Se kuivaa melko nopeasti. Neste muodostaa pintaan harmaan kalvon. Sen jälkeen maalasin taitosalueet. Sitten kaikki maskit pystyikin jo irrottelemaan. 


Kuvio olikin sitten jo melkein valmis. Pieni viimeistely eli varjostukset paikoilleet. Ja siinä se. Samalla tavalla kypärän kuviot.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä askarrella Fimo-massasta?

Tee-se-itse kortit

Fimo askartelua pääsiäiseksi