Katsaus kiven maailmaan

Minulle avautui aivan uusi maailma. Olen toivonut jo vaikka kuinka kauan saavani kurkistaa sinne, mutta nyt se imaisikin sitten kerralla mukaansa! Olin viikon mittaisella kivityön peruskurssilla Paltamon Mieslahdessa Kainuun Opistolla. Opiskelimme geologiaa, muotoilua ja kiventyöstöä. Jos joku olisi minulle yläasteella infonnut tarkemmin geologiasta ja gemmologeista, olisivat arkeologi haaveeni saattaneet saada ihan järkevän suunnan. Geologia on kuitenkin koulumaailmassa niin pieni pintaraapaisu ettei siitä kovinkaan helposti innostu. Muuten olen kyllä ollut kiinnostunut maan kaivelusta, kivistä ja kivettyneistä jutuista jo pikkutyttönä. Nättejä keräämiäni kiviä pursusi joka paikka ja kaivoin kivettyneitä puunosia ojien liejusta ja järven pohjamudasta.
Ehkä noin kolme vuotta sitten sain käsiini kiventyöstön monitoimilaitteen. Eihän minulla ollut hajuakaan miten se toimi ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Kone jäi varastoon kun muutakin tekemistä oli. Nyt kurssin jälkeen näen koneenkin aivan uusin silmin ja näen siinä hurjasti mahdollisuuksia. Nyt se odottaa pestynä auton kyydissä että kuskaan sen pajalle kokeiluun. En malttaisi odottaa. 

Kurssilla itse kiventyöstöön saimme kaksi ja puoli päivää. Siinä ajassa sai ihan kivan tuntuman työskentelyyn. Ja mikä mukavinta, tutustuin muihin kivi-ihmisiin! :) 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä askarrella Fimo-massasta?

Tee-se-itse kortit

Fimo askartelua pääsiäiseksi