RuutumallejaJos olet Metsurin mummo tai Konekuskin kummi, niin tässä olisi uusia malleja neuleisiin. 
Siellä metsätöissäkin sukkia ja villapaitoja tarvitaan ja on kiva kun kuosi on konehommiin just eikä melkein. 

Sopii moneen muuhunkin ruutumalliksi; ristipisto, kanavatyö, ehkäpä ryijy... 

Mallien suunnittelu on aika hauskaa. Varsinkin kun, sovelluskaupasta löytyi Stitchart. Se on ilmainen sovellus missä pystyy säätämään silmukkamäärät, värit ja kuviot ihan oman tarpeen mukaan. 

Tein sukanvarren verran koeneuletta kuviota suunnitellessa. Kuosi voisi olla kiva paidassakin. Ja koneen merkkiä on helppo "vaihtaa" langan väriä vaihtamalla. Keltaisen tilalle punaista tai vihreää, merkkiuskollisuudesta riippuen 
Ideoita ryöpsähti enemmän kuin ehdin toteuttaa, joten olkaa hyvä, mallit on tässä tarjolla:) Jos innostut kokeilemaan kuviota sukkiin tai paitaan niin olisi mielenkiintoista nähdä lopputulos, tägää tuotoksesi instagramissa @heikuart ja @heidikuvaja, niin käyn uteliaisuuttani kurkkimassa.Kuviot on suunniteltu 12-14 silmukka määrän mukaan. Eli oletus on, että tehtävänä on sukat, jossa on 12-14 silmukkaa puikolla eli yhteensä 48-56 silmukkaa. Kuvio tulisi siten kahdelle puikolle, jolloin toistamalla kuvion kahdella seuraavalla puikolla, saadaan sukan varsi kuvioitua. 

Motometsä, tämä on laskettu 28 silmukkamäärän mukaan (eli kuvio on kahdelle puikolle, 14 silmukkaa puikolla).
Ajokone, myös 28 silmukan mukaan (eli kahdelle puikolle, 14 silmukkaa puikolla).Moottorisaha, 24 silmukalle (kahdelle puikolle, 12 silmukkaa puikolla).  

Moottorisahat, 24 silmukalle (eli kahdelle puikolle, 12 silmukkaa puikolla).

Moottorisaha 2, 24 silmukalle (kahdelle puikolle, 12 silmukkaa puikolla.
Husky, 12 silmukalle. Toistuu sukan varressa siis neljä kertaa.
Huskyn tassu, 12 silmukalle. Tämäkin toistuu siis neljä kertaa. Tätä kuviota voisi käyttää myös Huskyn kanssa joka toisena kuviona. 
-HeidiKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä askarrella Fimo-massasta?

Tee-se-itse kortit

Fimo askartelua pääsiäiseksi