Husky-villasukka malli

Pientä iltapuhdetta on aina oltava. 

Olen jo vuosia ihastellut äitini tekemiä kirjoneuleita, sukkia ja muuta. Uusia hän tekee joka vuosi ja en voi kuin ihastella kädenjälkeä. Nyt viimeisimmäksi hän teki minulle aivan ihanan islantilaisen villapaidan, sen näetkin ylläni tuolla esittelyssä ja CV sivulla.

Olen toki kaikenlaista neulonut silloin tällöin. Nuorempana useampi neuleprojekti taisi kuitenkin jäädä kesken.. Edelleen löydän lankalaatikoista joitain aloituksia mutta en muista mitä niistä olen haaveillut tekeväni. Yhteen aikaan nuorempana innostuin lapasista niin, että tein niitä isot pinot ihan vaan tekemisen ilosta, aikuisille ja lapsille. Niitäkin löytyy edelleen varastoista, siistinä nippuna, käyttämättömänä. 

Nyt viime vuosina olen tehnyt aloittamani työt loppuun :D Olen tehnyt mm. villahousut, hameen, pipon, lapasia, sukat ja kaulureita. Mutta nyt halusin kokeilla kirjoneuleita. Ja siihen saattaa jäädä koukkuun. 

Perusohjeena oli Novitan villasukka-ohje (linkki ei sisällä kaupallista yhteistyötä) koolle 38. Ulkoa en varmasti olisi osannut sukkaa neuloa, kantapäät varsinkaan. Mutta melko hyvin se jää tehdessä mieleen. Samoin kuvio, mitä sukkaan tekee. 

Huskyn kuvan suunnittelin ruutupaperilla.. koska en tietenkään halunnut tehdä mitään valmiin mallin mukaan. Ja miksi husky? No tottakai näiden mallien takia..

Kuudes suunnitelma oli sopiva selkeä näin alkuun. Yksi suunnitelmista olisi yltänyt kolmelle puikolle, joten sitä varten pitäisi tehdä pitkävartiset sukat. Ehkä toteutan sen myöhemmin. 



Aloituksessa silmukoita oli 48, eli 12 silmukkaa puikolla. Kuvio sopii siis yhdelle puikolle. Suurin haaste olikin koko sukassa siinä, ettei tee kirjoneuleesta liian tiukkaa. Täytyy neuloa sopivan rentoa neuletta kiristämättä mukana kulkevia lankoja liikaa.  Lankana näissä sukissa on Seitsemän Veljestä- ja Isoveli-lankaa. Langan on kyllä ihan ehdottomasti oltava suht saman vahvuista, koska muuten se ohuempi uhkaa jäädä vahvemman peittoon ja ainakin neuleesta tulee epätasaista. Ohuempaa lankaa voisi käyttää kaksinkertaisena, mutta se on kirjoneuleessa haastavaa, koska lankoja kulkee muutenkin nurjalla puolella jo paljon.

Kärkikavennuksen tein nauhakavennuksena, kuten Novitan ohjeessakin. Muitakin kavennus tapoja on mutta minusta tämä on hyvä koska, kärkeen jää tiivis silmukoiden nauha, eivätkä varpaat ala käytön mittaan kurkistella kavennuksen raoista. Näistä tuli kivat, napakat nilkkapituiset villasukat. 




-Heidi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä askarrella Fimo-massasta?

Tee-se-itse kortit

Fimo askartelua pääsiäiseksi